Apotheose
het hoogtepunt van 60 jaar Okeanos

Terugblik Opening Lustrum XII

Geplaatst op: 09-11-2016 - door: Veerle Walrave


Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver; de openingsdag van Lustrum XII der R.S.V.U. ‘Okeanos’. Maandenlang zijn wij bezig geweest met de voorbereidingen voor deze dag. In eerste instantie bestonden de voorbereidingen uit kerken bekijken, boottochten maken en toetjes proeven, later ook uit uitnodigen versturen, vergunningen aanvragen, veilingitems bij elkaar zoeken en tot slot de goede kleur ballonnen kiezen, 250 muffins bakken en de parkeerplaats afzetten.

We hebben een goed gevuld programma gehad 6 november. De dag is gestart in de Buiksloterkerk met verhalen van prominente oud leden over hoogtepunten uit de Okeanosgeschiedenis. Mechiel Versluis trapte af met een inspirerend verhaal over project ‘de Acht’. Deze ploeg heeft nog steeds het EJZ record op zijn naam staan. Hierna volgde Corrien Ullersma, commissaris Bouw van onze Sociëteit ‘Villa Erevlot’. Bloed, zweet en tranen zitten in ons gebouw en ik denk dat iedere aanwezige nog een beetje meer is gaan houden van onze soos na het verhaal van Corrien. Ineke Donkervoort nam ons mee naar de Olympische Spelen in 1980 in Moskou waar zij in de Lichte Damesch Dubbelvier is gestart. Na de pauze was het de beurt aan Henk Schaap die trots het oudste Pizzajasje van Okeanos droeg tijdens de gehele dag. Tot slot nam Henk-Jan Zwolle ons mee in zijn ervaring van het winnen van de Oude Vier op de Varsity in 1989. Ik denk dat het ons allemaal bijblijft dat zij bij de finish bekogeld werden met worsten, omdat het niet helemaal de bedoeling was dat een niet-corporale vereniging dit nummer won.

Geïnspireerd door alle verhalen vervolgde de dag op de boot, waar we hebben geproost op Apotheose! Het bier vloeide rijkelijk en het geld stroomde binnen tijdens de tocht over ’t IJ … De hoge bedragen vlogen je om de oren tijdens de diesveiling.

De boot heeft ons afgezet voor het restaurant waar wij heerlijk gedineerd hebben. Voor een ieder die na de borrel nog niet genoeg beschonken was, was er meer dan genoeg wijn aanwezig. Na het zingen van Salmonella onder leiding van het cantoraat hebben wij de dag buiten afgesloten met een waanzinnige Apotheose: Vuurwerk!

Deze dag was een ware Apotheose en een perfecte opening van ons Lustrum XII. Bedankt voor uw aanwezigheid en onze speciale dank aan Claartje, Annejet, Joost, de sprekers en de hele lustrumcrew! We zien jullie weer op het Loodsfeest op 23 december!


Ga terug